Penězovod

07.11.2009 18:23

dává svobodu. Penězovod je pasivní příjem, kdy jednou pracujete na jeho vytvoření a peníze vám potom proudí na účet opakovaně,již bez vašeho dalšího velkého přičinění. Příkladem pasivního zdroje příjmu je například autorský honorář. Spisovatel napíše knihu nebo zpěvák natočí desku ... a peníze jim chodí z každé prodané knihy nebo pokaždé, když se hraje písnička. Ne každý má ovšem talent.

Co umí každý a co dělá skoro každý den, je nakupování. Jednoduchým penězovodem mohou být  provize z nákupů lidí, kteří si nakupují na vaše doporučení chytře - se slevou a možností vybudovat si penězovod - přímo u dodavatele.

Pokud vyzkoušíte nějaký produkt a jste nadšeni, automaticky o tom vypráví lidem ve svém okolí. Nejúžasnější na celé věci je to, že se zkušenosti šíří tzv. "síťovým efektem" dál a dál a vám náleží podle předem daného plánu odměn konkrétního dodavatele provize i za nákupy, které zprostředkovali vaši známí a jejich známí ....

Síťový efekt nejlépe vystihuje text z knihy o anglické  královně Alžbětě I. : "Ti, kteří viděli královnu na vlastní oči, o ní vyprávěli, a toto vyprávění se šířilo jako kruhy po vodě dál a dál, až se nemluvilo o ničem jiném". (C.Erickson: Panenská královna).

Dnes je vše umocněno internetem, informace se šíří velice rychle. A vy můžete být za šíření dobrých informací královsky placeni.

V podstatě "jen několika lidem řeknete, jak výrobky zlepšily váš život a oni si také objednají, aby je vyzkoušeli. Objednají si přímo u společnosti, protože chtějí využít slevu, kterou každá společnost síťového marketingu nabízí. Společnost za vás vyřídí i dodávku zboží…. Díky několika hodinám týdně u telefonu nebo internetu si vytvoříte úžasný proud reziduálního příjmu."  (Citace z knihy Robert Allen: Mnohonásobný zdroj příjmu).

Upozornění: Sílu násobení bohužel zneužívají tzv. finanční pyramidy a kazí tak dobrou myšlenku síťového marketingu.Jak rozeznáte legální princip osobního doporučení a nelegální finanční hru? V prvním případě jste placeni procenty z obratu uskutečněných nákupů. V druhém případě si nic nemusíte nic kupovat, protože jste placeni  z "registračních poplatků". Jsou vysoké, řádově v tísích korunách, protože je tato suma přerozdělována mezi lidi v pyramidě nad vámi. Nejedná se o pohyb zboží, ale o rozdělování vstupních poplatků. Někdy je registrace maskována povinným nákupem předraženého zboží.

Penězovod v době internetu.www.ppt (184 kB)