penězovod dává svobodu

30.05.2011 17:03

V dnešní době se mění pohled na vydělávání peněz, zaměstnání přestává být jistotou. Je proto velmi nebezpečné nezajistit si více zdrojů příjmu.

Jedním z takových chytrých a pohodlných příjmů může být  tzv. "Penězovod" - pasivní příjem -  kdy jednou pracujete na jeho vytvoření a peníze vám potom proudí na účet opakovaně, již bez vašeho dalšího velkého přičinění. Příkladem pasivního zdroje příjmu je například autorský honorář. Spisovatel napíše knihu nebo zpěvák natočí desku ... a peníze jim chodí z každé prodané knihy nebo pokaždé, když se hraje písnička. Ne každý má ovšem talent.

Co umí každý a co dělá skoro každý den, je nakupování. Jednoduchým penězovodem mohou být  provize z nákupů lidí, kteří si nakupují na vaše doporučení chytře přímo u dodavatele: se slevou a možností vybudovat si penězovod, když si nenechají své tajemství pro sebe.

Již i v Česku se objevují možnosti vydělávat "kliknutím". Umístíte na svých stránkách banner prodejní společnosti,  a když někdo klikne přes vaše stránky a nakoupí, ona společnost vám za osobní doporučení pošle z tohoto nákupu předem danou provizi. S tímto nápadem přišla například společnost AMAZON.COM Jedná se jednoduchý systém odměňování. Existují i daleko sofistikovanější systémy, tzv. "strukturované" obchodní sítě, kdy jste zainteresováni i na dalších nákupech - vašich známých a jejich známých ...opět podle předem daných podmínek. Tím, že nabízíte možnost slevy a neprodáváte za marži, můžete si vytvořit velmi zajímavý pasivní zdroj příjmu.

Ideální je skloubit péči o své zdraví a vzhled - začnete o sebe pečovat a investujete trochu peněz do nákupu nějakých produktů. Když jste spokojeni, tak doporučujete mezi svými známými buď jenom produkt (prodáte s marží) nebo nabídnete stejnou možnost - vybudovat si penězovod a současně si vylepšit zdraví a vzhled.

Aby vše takto jednoduše fungovalo, musí tento systém splnit následující podmínky:

1. Unikátní (nejsou jinde k dostání) žádané produkty za přijatelnou cenu (ani drahé, ale ani příliš levné), které jsou spotřebního charakteru. Osobně se domnívám, že nejvíce lidé investují do vzhledu nebo do produktů, které zvyšují energii. Minimálně do svého zdraví, i když tvrdí opak.

2. Jednoduchý obchod po internetu: registrace zdarma a jednoduše. Dodávka zboží do 2-3 pracovních dnů až do domu.

3. Jednoduchý, motivující plán odměňování, nejlépe procenta z každého nákupu, bez složitého rozpočítávání, podmínek nebo "vyvažování"

4. Je třeba se podívat, jak zajímavou marži společnost nabízí. Vy třeba nebudete chtít prodávat, ale profeionální prodejci ano. A ti se řídí především marží.

5. Společnost by měla být stabilní, mezinárodní, prověřená časem a zkušenostmi. Jinak se vám může stát, že společnost zkrachuje.

6. můj osobní postřeh (pohybuji se v této podnikatelské oblasti více než 10 let) je ten, že je dobré podívat se, ve kterých zemích společnost podniká. Pokud se jedná především o země bývalého "východní bloku", potom je třeba být ostražití. Do těchto zemí přicházejí společnosti rychle zbohatnout, leckdy i nezákonným způsobem, kdy maskují tuto obchodní příležitost za finanční hry tzv. "letadla" nebo "pyramidy". Jak je poznáte? Většinou velký vstupní poplatek za registraci nebo nákup jakési slevové karty - odměňováni jste za uskutečnění registrace. Nejste placeni ze skutečného obratu, tedy z toho, co se v síti kupuje.

O tom, jak peníze nejen vydělat, ale jak je i udržet, chránit, rozmnožovat a užívat, se můžete dozvědět v rámci kurzu "Fit po všech stránkách" nebo si můžete přečíst nějakou moudrou knihu (viz  mé stránky věnované knihám, které mohou změnit váš život www.kouzelneknihy.cz)